Maniak @ Klubb Slammer, 22 april 2022

Faluns senaste rockklubb, Klubb Slammer, hade premiärkväll den 22 april. Äran att vara först ut på denna nya musikscen var Maniak - ett relativt ungt, lokalt black-/speed-/thrashband med en fyraspårs demo i ryggsäcken. Förhoppningsvis kommer det mer material från dem framöver.

Jag råkade dra ner bländaren i början av spelningen men upptäckte det lyckligtvis efter någon låt och kunde dra upp den på max (f/2.8-3,5). När det gäller den här typen av foto; med varierande ljusförhållanden och rörliga motiv, försöker jag prioritera slutartid framför skärpedjup. Det gör det förstås svårare att hitta skärpan, men å andra sidan kan jag lättare fånga snabba och oväntade rörelser.

Det var glest framför scenen, så jag kunde röra mig ganska fritt. Det gjorde det möjligt att prova mig fram för att hitta olika vinklar och välja positioner som kändes bra. Det var också en bra test av utrustningen och jag fick ett par tankar om vad jag ska satsa på för objektiv framöver, när jag har råd att uppgradera mig.


Sammanfattningsvis: Maniak var en mycket stark öppning för Klubb Slammer och satte ribban högt för klubbens fortsatta verksamhet. Som fotograf ser jag detta som en plats att återkomma till. Jag vill dels fortsätta fånga band/artister i mindre och närmare sammanhang än jag gjort tidigare på t ex Sabaton Open Air, och jag vill som musikintresserad fortsätta bli överraskad av små, relativt okända band som har potential att fortsätta överraska mig under kommande år.

Maniak 01

Maniak 02

Maniak 03

Maniak 04

Maniak 05

Maniak 06

Maniak 07

Maniak 08

Maniak 09